21 Ekim 2011 Cuma

Kış Geliyoo


 Malumunuz kışa hazırlanma sezonu geldi de geçiyor, bende ufak tefek yaptım bişeyler. Yukardaki acı sosu 5 kg domates, 250 gr cin biberi, 1,5 baş sarımsak, yarım su bardağı zeytinyagı ve yarım çay bardağı sirke ile yaptım. Kış aylarındaki sofralarıma renk ve lezzet katacak.

 Vee ampul domatesten turşu. Resimlerde büyük görünsede oldukça minik olan ampul domateslerle turşu kurdum. Resimlerin boyutunu vs bi türlü ayarlayamadım şimdide biraz şekilsiz duruyorlar ama napıyım elimden gelen bu :) 

vee şeyy en alttakinin adını bilmiyorum, yengem yapmış getirmiş. Sirke, domates ve acı biberle yapılıyor. Sanırım bi çeşit turşu buda tadı öyle en azından :))
Sırada patlıcan reçelim var ama henüz  kireç almadım. Tez zamanda yapar eklerim inşALLAH. :)) Görüşmek üzere...

8 yorum:

  1. cnmmm bnm ellerine saglık afiyetle yiyinn en altaki turşuu çok seviyorum ben onu ya hepsini yeme bana da bırak:D he bu arada benimkiler bitti acı sos yani :D:D ondanda isterim:D:D
    ne patlıcan reçeli mi kireç mi favorimm ne diyosun sen:D:D

    YanıtlaSil
  2. sende olmasan var ya :D atıcam kendimi damdan aşağııı :))) acılı benimde bitmek üzere ya kış gelmeden bitiverdi niye böyle olduk :D ama turşulara dokunmadım bölüşelim :D eveet patlıcan reçeli cicim :D kireç suyu lazım kararmaması ve dağılmaması için ön şoklama sonrasında yıkayıp kaynatıp reçel yapılıyor ay onuda ekleyince görürsün ayoll :D

    YanıtlaSil
  3. yaaa ne güzel!! ellerine sağlık valla :) bende turşu kurabilmek çok isterdim ama ne kadar denediysem olmadı heheh :))

    YanıtlaSil
  4. Curcunam çok teşekkürleer, bende ilk turşumu tatmadım henüz belki tadınca bende vazgeçenlerden olurum :)))))))))

    YanıtlaSil
  5. Merhaba.Güzel ziyaretiniz için çok tşk ler. Sizi tanımaktan çok mutlu oldum.Çok faydalı bilgiler var blogunuzda.İlgiyle takip edicem.
    Güzel paylaşımlarda buluşmak üzere .Sevgiyle kalın....

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Zuhak hanım asıl ben teşekkür ederim. Sizinde ziiyaretiniz ve söylediğiniz güzel sözler beni mutlu etti. Güzel, faydalı paylaşımlarımızda buluşmak üzere.. Memnun oldum efendim.

    YanıtlaSil
  7. emeklerıne sağlık kısın oyle rahat oluyosun kı bunlar olunca rahat rahat tüketıyorsun ,sevgiler

    YanıtlaSil
  8. evet benimde var ampul domateslerim çok bereketli 2 tane var ama tanesinde 17 salkım felan var.Turşusunu çok merak ediyorum yapacağım inşallah.Ama benimkiler gök ve çok küçükler gerçketen üzülüyorum ne zmn olgunlaşırlar.Henüz 10 yaşındayım yani acemiyim ama denemeyi çok isterim kuzenlerle yapacaz bişeyler.

    YanıtlaSil